Campenaerts na tweeënhalf uur in de 'hotseat' toch niet de winnaar: "Ik kan ermee leven"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Campenaerts na tweeënhalf uur in de 'hotseat' toch niet de winnaar: "Ik kan ermee leven"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Europees kampioen tijdrijden Victor Campenaerts moest het in de tijdrit van de Ronde van de Algarve afleggen tegen Geraint Thomas. Hij verloor dus bij de laatste renner zijn leidersplaats.

Campenaerts was vroeg gestart en moest een lange tweeënenhalf uur doorbrengen in de zogenaamde 'hot seat'. Best teleurstellend als je daarna dan net niet wint.

“Ik had mijn zinnen gezet op de ritzege", aldus Campenaerts in een persbericht. "De tijdrit is prima verlopen, maar Geraint Thomas was vandaag gewoon de sterkste. Ik ben op mijn waarde geklopt en daar kan ik vrede mee nemen. Ik heb onderweg niets laten liggen. Indelen is mijn sterke punt bij het tijdrijden en daarin slaagde ik ook vandaag."

WorldTour tijdrit winnen blijft het doel

"Het is geen schande om van hem te verliezen. Mijn prestatie is alvast veelbelovend voor de komende weken en maanden. Ik heb in de beste omstandigheden naar deze tijdrit kunnen toeleven en de ploeg heeft me maximaal ondersteund. Ik wil mijn nieuwe ploeg graag een zege schenken."

Hij mikt op de Ronde van Italië. "Ik rijd nog niet op mijn allerhoogste niveau dat ik graag in de Giro wil bereiken, maar ben heel tevreden over mijn huidige vorm. Mijn volgende afspraak is de individuele tijdrit in Tirreno-Adriatico, daar ga ik opnieuw voor de overwinning. Het is mijn doel om dit jaar een WorldTour-tijdrit te winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties