Het grootste probleem van Van Avermaet: "Moest ik die pijn nog hebben, ik zou het niet volhouden"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1422 reacties
Het grootste probleem van Van Avermaet: "Moest ik die pijn nog hebben, ik zou het niet volhouden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet staat opnieuw klaar om het klassieke voorjaar te veroveren. De Belgische nummer één (en ook s' werelds nummer één vorig seizoen) heeft echter al heel zijn carrière hetzelfde probleem.

Zijn voeten zijn niet de meest gezonde, blijkt in een interview met Het Nieuwsblad. “In deze periode van het jaar heb ik altijd veel irritatie. November, december, januari, februari: dat zijn de lastige maanden. Mocht je nu mijn kamer binnenkomen, je zou wat zien. Helemaal vol met schoenen."

Op den duur stak het zó tegen

BMC dokter Testa had ooit gezegd dat Van Avermaet koersen won met een hiel waarop een normale mens niet zou wandelen. “Op een bepaald moment is dat echt zo ­geweest. 2014 en 2015 waren de zwaarste ­jaren. Schoenen opknippen, plakkers erop leggen... Maar Parijs-Roubaix rijden met een hiel die helemaal openligt, dat is echt niet plezant. Dan moet je wat pijn verbijten.”

Gelukkig verbeterde het de laatste jaren. "Mocht ik die pijn nog altijd hebben, dan weet ik niet of ik het nog zou volhouden. Dat stak op den duur zo tegen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties