Tim Wellens schittert in Ruta del Sol op schrikwekkende kasseimuur en begint als leider aan slottijdrit

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 14404 reacties
Tim Wellens schittert in Ruta del Sol op schrikwekkende kasseimuur en begint als leider aan slottijdrit
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tim Wellens is geweldig aan het wielerjaar 2018 begonnen. De Limburgse heuvelman van Lotto Soudal pakte vandaag in de Ruta del Sol al zijn tweede overwinning van het nog jonge seizoen. Op een pittige slotklim - een steile muur met kasseien - troefde hij niemand minder dan Mikel Landa af.

De 26-jarige Wellens verkeert in bloedvorm, dat moge intussen wel duidelijk zijn. Eerder deze week kaapte hij al eens een derde plaats weg op Spaanse bodem en vandaag mikte hij gewoon regelrecht in de roos. Op de schrikwekkende slotmuur die moest beslissen over de bloemen trok de Lotto-Belg het laken vakkundig naar zich toe. Landa, Fuglsang en Poels waren niet opgewassen tegen onze landgenoot.

Uitpakken op kasseitjes

Chris Froome die speelde nooit mee voor de zege, een lekke band vlak voor het aanvatten van de beslissende bult nekte de viervoudige Tourwinnaar. Movistar rook z'n kans en scheurde alles aan flarden in dienst van kopman Landa. De gevleugelde Spanjaard maakte samen met Tim Wellens het verschil op de kasseitjes, maar op 300 meter van de streep ontdeed de snedige Limburger zich van zijn sterke kompaan. Opvallend: Floris De Tier (LottoNL) eindigde in Andalusië knap vijfde.

Tim Wellens is meteen ook de nieuwe leider en begint met een bonus(je) van zeven seconden op Landa aan de slotrit, een tijdrit van 14 kilometer in Barbate. Benieuwd of hij Lotto Soudal de eindzege kan schenken. Voor de Belgische WorldTourformatie is het alvast de vijfde zege van het seizoen, Wellens won eerder ook al op Mallorca.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties