Dubbelslag voor Kwiatkowski in Algarve, Pauwels knap derde in slotrit

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 514 reacties
Dubbelslag voor Kwiatkowski in Algarve, Pauwels knap derde in slotrit

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Michal Kwiatkowski heeft in de Ronde van Algarve bewezen dat hij klaar is voor de klassiekers. De Pool van Team Sky won de slotetappe en stak zo ook de eindzege op zak in het zuiden van Portugal.

In de slotetappe koos een ruime kopgroep met heel wat mooie namen het ruime sop. In die kopgroep zaten onder meer onze landgenoten Philippe Gilbert en Serge Pauwels, maar ook kleppers als Zdenek Stybar en Michal Kwiatkowski. Vooraan werd er in de finale constant gedemarreerd, maar de versnelling van Stybar bleek de juiste te zijn.

Net voor de slotklim had de Tsjech van Quick-Step Floors een voorsprong van om en bij de 30" op de rest. Maar het was Kwiatkowski 'himself' die al vroeg op de slotklim op zoek ging naar Stybar. Pauwels probeerde te volgen, maar kon het tempo van de voormalige wereldkampioen niet aan.

Geen Thomas, wél zijn ploegmaat

Kwiatkowski ging op en over Stybar en stak de slotrit op zak. Pauwels werd knap derde. Dankzij de overwinning, zijn tweede in deze Ronde van Algarve, is Kwiatkowski ook zeker van eindwinst. Hij snoepte in extremis de leiderstrui af van zijn ploegmaat Geraint Thomas.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties