Greg Van Avermaet in de Omloop op recordjacht: "Dat zou mooi meegenomen zijn"

Redactie
| 1748 reacties
Greg Van Avermaet in de Omloop op recordjacht: "Dat zou mooi meegenomen zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet is goed aan het nieuwe seizoen begonnen. Hij rijdt momenteel de laatste rit in de Ronde van Oman - waar hij al één keer won - en begint straks zonder ongelukken als één van de favorieten aan de Omloop Het Nieuwsblad, de eerste klassieker van het seizoen.

Voor Van Avermaet kan een derde zege in de Omloop een record opleveren. Peter Van Petegem, Joseph Bruyère en Ernest Sterckx wonnen de openingsklassieker ook drie keer, maar niemand kon dat drie jaar op rij. "Uiteraard is dat iets dat me motiveert", bekent Van Avermaet in HLN. "Ik win niet zo veel en ik kan niet zo vaak een record halen, dus dat zou zeker mooi meegenomen zijn om dat te doen."

"Bovendien is de Omloop een heel mooie wedstrijd op je palmares, sowieso ben ik gemotiveerd. Ik start zoals altijd het seizoen met veel ambitie en de eerste koers die dan echt belangrijk is, is de Omloop Het Nieuwsblad", is de BMC-renner duidelijk.

Een klassieker moet een klassieker blijven

Al is er ook wel een nieuw parcours in de Omloop. "Meestal ben ik niet zo voor al te veel wijzigingen aan een parcours. Een klassieker moet een klassieker blijven en ik vond de aankomst in Gent heel mooi, op mijn maat. Maar in dit geval kan ik me wel vinden in de aankomst in Meerbeke en de passage over de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg."

"Er hangt een geschiedenis aan vast met de Ronde van Vlaanderen en ik kijk er naar uit om terug de Muur in de finale te hebben van een klassieker. Toen die uit de Ronde viel, tja, dat is zoals de Poggio wegnemen uit Milaan-Sanremo", besluit Van Avermaet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties