Indrukwekkende Tim Wellens houdt stand in slottijdrit en schrijft de Ruta del Sol op zijn naam

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 15186 reacties
Indrukwekkende Tim Wellens houdt stand in slottijdrit en schrijft de Ruta del Sol op zijn naam
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tim Wellens heeft het geflikt. De renner van Lotto Soudal hield stand in de afsluitende tijdrit van ruim 14 kilometer en schreef zo de Ruta del Sol op zijn naam.

Tim Wellens had een beperkte voorsprong op de concurrentie voor de afsluitende tijdrit, waarin heel wat hoogtemeters en onverharde wegen waren. David Da La Cruz, die in de winter overstapte van Quick-Step Floors naar Sky, won de tijdrit met een tijd van 17'11". Niemand kon daar nog onder, al was het vooral uitkijken naar het algemene kalssement.

Aan het eerste en enige tussenpunt had Wellens al de beste tijd van de favorieten. Maar het tweede deel lag hem minder goed. Poels leek de grootste concurrent van Wellens, hij stond in het klassement op 11". Hij deed echter slechts 3" beter dan Wellens, wat niet volstond voor de eindzege.

Landa zakt weg, Wellens wint

Die andere concurrent Landa reed een slechte tijd en zakte nog helemaal weg in het klassement. Wellens won de Ruta del Sol, met dank aan zijn schitterende zege van zaterdag. Poels en Soler vervolledigden het podium.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties