Tim Wellens reageert na uitmuntende prestatie in Ruta del Sol op eindwinstkansen: "Tijdrit moet me liggen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 840 reacties
Tim Wellens reageert na uitmuntende prestatie in Ruta del Sol op eindwinstkansen: "Tijdrit moet me liggen"
Foto: © photonews

Als er één landgenoot is die opnieuw sterk aan het presteren is in de Ruta del Sol, dan is het Tim Wellens (Lotto Soudal) wel. De Truienaar won de rit van zaterdag en begint als leider aan de tijdrit van zondag.

In de slotfase reed Wellens de Spanjaard Mikel Landa (Movistar) uit het wiel. "Het was een zware etappe vandaag", aldus Wellens bij zijn ploeg. "Ik besefte dat deze aankomst mij zou liggen en daarom had ik vooraf de nodige research gedaan. Ik wist waar de lastige stukken gesitueerd waren en wanneer ik vooraan moest postvatten."

"De ploeg heeft me goed afgezet aan de voet van de slothelling en Tosh Van der Sande verhoogde het tempo. Toen nam Mikel Landa over en reden we met ons twee weg. Op 300 meter van de meet stak ik Landa voorbij en vervolgens won ik met enkele seconden voorsprong. Ik had gedacht op die exacte plaats aan te zetten omdat het een beetje bergaf ging. We reden over een kasseiweg, maar links en rechts lag er een beter bollende strook en die wilde ik op kop aansnijden."

Afsluitende tijdrit

Wellens won en begint met een voorsprong van 7" op Landa en 11" op Poels aan de slottijdrit van ruim 14 kilometer. "Ik weet niet wat morgen zal brengen. De tijdrit moet me liggen qua afstand en we rijden deels over onverharde wegen en dat vind ik leuk. Een tijdrit liegt nooit en met deze vorm heb ik zeker een goede prestatie in de benen, al staan er achter mij meer getalenteerde tijdrijders", besluit Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties