Belgische rondehoop is op de terugweg en droomt stiekem van Giro: "Had het gevoel dat alles verloren was"

Redactie
| 646 reacties
Belgische rondehoop is op de terugweg en droomt stiekem van Giro: "Had het gevoel dat alles verloren was"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De carrière van Belgische rondehoop Laurens De Plus is nog erg pril, maar toch heeft hij al enkele moeilijke momenten achter de rug. In oktober belandde hij in een ravijn in de Ronde van Lombardije, enkele weken geleden werd hij in Zuid-Afrika aangereden door een vrachtwagen.

Opnieuw een opdoffer dus. "De mentale schade was zeker in de eerste weken heel groot. Ik had het gevoel dat alles verloren was", vertelt De Plus in gesprek met Sporza. "Van de ene dag op de andere kan het afgelopen zijn, en dat besef je. Vakoc en ik lagen samen in het ziekenhuis. Op de Instagram-foto steek je wel je duim omhoog, maar wat wij daar meegemaakt hebben, wens ik niemand toe."

Voor De Plus zijn het moeilijke maanden. "Er zijn heel zware en moeilijke momenten geweest. Die heb ik nu soms nog, zeker als ik bedenk dat het nog slechter had kunnen aflopen. Ik had net mijn val in Lombardije een plaats gegeven, en dan gebeurt dit. De mentale schade was misschien nog groter dan de fysieke."

"De mentale schade was misschien nog groter dan de fysieke"

De jonge Belg had zijn zinnen gezet op de Giro. "In Zuid-Afrika voelde ik dat ik naar mijn topvorm aan het toegroeien was. Nu moet ik weer vanaf nul herbeginnen Het grote doel dit jaar was de Ronde van Italië en daar hoop ik nog op, maar ik moet ook realistisch zijn. Eerst zien hoe alles evolueert en daarna kijken wanneer ik mijn comeback kan maken."

"Ik ga er wel vanuit dat ik straks mijn topconditie kan terugvinden. Het is nu een beetje achtervolgen, maar ik hoop de koplopers nog in te halen", besluit De Plus met een knipoog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties