De Plus komt terug op horrorcrash: "Ik hoorde dat hij zijn benen niet kon bewegen. Dan weet je dat het erg is"

Redactie
| 630 reacties
De Plus komt terug op horrorcrash: "Ik hoorde dat hij zijn benen niet kon bewegen. Dan weet je dat het erg is"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Laurens De Plus zijn het niet de plezantste maanden. In oktober kwam hij zwaar ten val in de Ronde van Lombardije. Enkele maanden later werd hij op stage in Zuid-Afrika aangereden door een vrachtwagen.

En dus moest De Plus opnieuw een revalidatie tegemoet. "We waren aan het einde van een training van 4 uur, en moesten enkel nog naar het hotel rijden", vertelt De Plus bij Sporza. "Plots lag ik op de grond, had ik heel veel pijn en besefte ik dat ik door iets geraakt was. Het was allemaal hectisch en onwezenlijk. Pas na enkele minuten drong het tot me door dat ik aangereden was door een vrachtwagen."

Vakoc er nog erger aan toe

Zijn Tsjechische ploegmaat was er het ergst aan toe. "Vakoc had de grootste klap geïncasseerd. Ik hoorde in de eerste minuten dat hij zijn benen niet kon bewegen en dan besef je dat het heel erg is. Zelf had ik enorm veel pijn in mijn bekken. Ik wist meteen dat het gebroken was, en er zat ook bloed in mijn longen. Je wil natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden, maar het dichtstbijzijnde ziekenhuis was anderhalf uur verder."

"Uiteindelijk hebben we bijna een uur langs de kant van de weg gelegen. De mensen in het dorp hebben wel alles gedaan om ons te helpen. Er was een verpleegster die ons de eerste zorgen toegediend heeft. En ze probeerde ook om ons een beetje gerust te stellen. Zodra we in het ziekenhuis waren, hebben we de beste zorgen gekregen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties