Hilaire Van der Schueren niet akkoord met UCI: "Ik vind die reglementswijziging maar niets"

Redactie
| 1729 reacties
Hilaire Van der Schueren niet akkoord met UCI: "Ik vind die reglementswijziging maar niets"
Foto: © photonews

Het is ondertussen uitkijken naar zaterdag, wanneer met de Omloop Het Nieuwsblad de eerste klassieker van het jaar gereden wordt. Wanty-Groupe Gobert-ploegleider Hilaire Van der Schueren vindt het maar niks dat ploegen slechts met 7 mogen starten.

"Ik kan best tevreden zijn over wat mijn renners tot nu toe hebben gepresteerd", vertelt Van der Schueren in Het Nieuwsblad. "Eigenlijk zie ik een sterkere ploeg dan vorig jaar. Vooral Frederik Backaert, Yoann Offredo en Dion Smith imponeerden me, maar er zijn er nog wel die goed bezig zijn. Die drie krijgen zaterdag alvast startrecht in Gent."

7 namen op papier

"Daarbij komen ook nog Tom Devriendt, Guillaume Van Keirsbulck, Pieter Vanspeybrouck en Wesley Kreder. Dat zijn mijn zeven definitieve namen, als alles verder naar wens verloopt natuurlijk. Het wordt een gloednieuwe Omloop Het Nieuwsblad dus een verkenning is wel noodzakelijk."

Zeven renners én geen acht zoals vorig jaar. "Het is bijzonder jammer dat we maar met zeven renners meer op pad mogen. Ik vind die reglementswijziging maar niets. Voor de veiligheid? Daar heeft het niets mee te maken. Een koers zoals de Omloop Het Nieuwsblad moet je met acht rijden. Punt aan de lijn. Wel zal dat mannetje minder geen invloed hebben op het wedstrijdverloop, denk ik", besluit de ploegleider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties