Sep Vanmarcke wil zich spiegelen aan landgenoot: "Misschien kan ik dan eens de klik maken"

Redactie
| 1499 reacties
Sep Vanmarcke wil zich spiegelen aan landgenoot: "Misschien kan ik dan eens de klik maken"
Foto: © photonews

In 2012 betekende winst in de Omloop Het Nieuwsblad zijn grote doorbraak in het peloton, maar sindsdien is het al enkele jaren wachten op winst in een grote klassieker. Sep Vanmarcke blikt vooruit op het voorjaar.

De finale van de Omloop is grondig gewijzigd en is nu de oude finale van de Ronde van Vlaanderen. "Het zal toch anders zijn", vertelt Vanmarcke in gesprek met Sporza. "Vroeger was de Taaienberg hét ijkpunt. Nu heb je nergens een duidelijk punt waar het zal gebeuren. Toch verwacht ik een open koers met dezelfde mannen vooraan."

'Het moét niet'

Voor Vanmarcke is het opnieuw uitkijken naar een grote vis in het voorjaar. "Ik heb er vertrouwen in dat het eens kan lukken. Als je zoveel in de top 5 kan eindigen, dan kan je ook een klassieker winnen", vervolgt hij. "Ik ga wel niet meer de fout maken om te zeggen dat het móet. Ik zal geen onnodige risico's nemen en meer mijn verstand gebruiken."

"Als ik er eens eentje kan winnen, kan ik misschien een klik maken. Dat hebben we ook gezien bij Greg Van Avermaet. Die rijdt nu rond met heel veel zelfvertrouwen", besluit de West-Vlaming.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties