Tim Wellens verbaast in de Ruta del Sol met eindzege: "Ik gaf mezelf tussen de 40 en 50 procent kans"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Tim Wellens verbaast in de Ruta del Sol met eindzege: "Ik gaf mezelf tussen de 40 en 50 procent kans"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tim Wellens is met glans aan het nieuwe wielerseizoen begonnen. Na ritwinst in de Challenge Mallorca schreef de Limburger de Ruta del Sol op zijn naam. In de afsluitende tijdrit hield Wellens knap stand en werd hij 8e.

"Tijdens de verkenning had ik al gemerkt dat dit een parcours kon zijn dat op mijn lijf geschreven was", vertelde Wellens na afloop bij zijn team. "Ik was naar hier gekomen met de bedoeling een zo goed mogelijk klassement te rijden. Vorig jaar had ik hier ook een etappe gewonnen. Voorafgaand aan de tijdrit gaf ik mezelf toch tussen 40 en 50 procent kans."

Landa en Poels leken voor de chronoproef de grootste concurrenten voor eindwinst. "Ik verwachtte de meeste tegenstand van Wout Poels, wat ook bleek, en eventueel van Sanchez of Fuglsang. Nadeel was dat ik de voorbije periode wat minder op mijn tijdritfiets gezeten had en er toch wel wat sterke tijdrijders achter mij stonden, waardoor ik een beetje onzeker was", bekent Wellens.

Richting Omloop

Voor Wellens een sterke start van het nieuwe wielerjaar. "Uiteraard is dit een leuke opsteker, na mijn eerdere winst in Mallorca. Maar de grote doelen volgen nog. De komende dagen neem ik vooral rust, met woensdag nog een goeie training, en donderdag reis ik naar België om de ploeg voor de Omloop Het Nieuwsblad te vervoegen."

"Het wordt een mooie primeur, waarin ik niks te verliezen heb. De conditie is sowieso goed, dus we zien wel wat er mogelijk is. En na de Omloop volgt Parijs-Nice", besluit Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties