Naesen klaar om te knallen: "Ik hoor bij de beste vijf"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Naesen klaar om te knallen: "Ik hoor bij de beste vijf"
Foto: © photonews

Oliver Naesen staat met de Belgische driekleur misschien wel voor het belangrijkste voorjaar uit zijn carrière. Hij verwacht alvast spektakel in de klassiekers.

Hij weet dat hij het één en ander in zijn mars heeft. "Ik stond vorig jaar op het podium van de E3 Harelbeke. En zonder die val op de Kwaremont zou ik in de Ronde van Vlaanderen 'worst case' vierde zijn geworden. Los daarvan reed ik bijna overal top tien. Dan moet je in de Vlaamse klassiekers dúrven mikken op meer", aldus Naesen in Het Laatste Nieuws.

Hij ziet nog meer kanshebbers. "Achter Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert en Sagan heeft zich een clubje gevormd waarin een aantal Belgische jongens mogen dromen. Stuyven, Keukeleire, Vanmarcke, Lampaert.... En ik, uiteraard. Op papier hoor ik in die specifieke koersen bij de beste vijf."

Knallen met de driekleur

De Belgische trui moet hem energie geven. "Fantastisch om met die trui het voorjaar in te kunnen. 't Wordt echt zot zaterdag aan 't Kuipke. In normale omstandigheden gaat er, als ik toekom in Gent en door het raam van de teambus kijk, al iets door mij als: 'Ja, hier en nu begint het seizoen.' Kippenvel! Nu, met die driekleur wordt het... vree wijs."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties