Waarom Boonen niet voor Quick-Step, maar wellicht voor Lotto gaat werken: "Ik begrijp het"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Waarom Boonen niet voor Quick-Step, maar wellicht voor Lotto gaat werken: "Ik begrijp het"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Boonen ging normaal gezien een rol vervullen bij Quick-Step, maar dat is er niet van gekomen. Bij Lotto-Soudal trok men ook aan zijn mouw.

Na gesprekken in december over een samenwerking -Boonen zou materiaal testen- bleef het stil. "Ik belde niet naar Patrick, Patrick belde niet naar mij. We voelden beiden dat dit misschien niet was wat we nodig hebben", aldus Boonen in Het Laatste Nieuws.

Die vent is hier zeventien jaar fulltime bezig geweest

-Patrick Lefevere

Tijdsgebrek is de voornaamste reden. Boonen zou maar tien dagen per jaar beschikbaar kunnen zijn. Hij heeft immers ook nog zijn autohandel én racecarrière. "Die vent hier is zeventien jaar fulltime met de koers bezig geweest, ik begrijp dat hij nu een andere uitdaging wil", aldus Lefevere.

Daar is Lotto

Lotto-Soudal sprong in de dans. "Ik hoor Paul De Geyter elke week, ik zie hem elke maand. We hebben het er natuurlijk al over gehad. Maar concreet is er nog niks", aldus Boonen wiens vader voor Ridley werkt, het fietsenmerk waarmee Lotto-Soudal al jaren in de weer is.

"Dan kan ik eindelijk eens iets terugdoen voor ons pa. Dan is die mens ook content." Maar ook hier: "Meer dan twee, drie dagskes op een jaar zal het niet zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties