Wellens rijdt voor het eerst(!) het Vlaamse voorjaar: "Geen fan van kasseien"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Wellens rijdt voor het eerst(!) het Vlaamse voorjaar: "Geen fan van kasseien"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het mag een verrassing zijn, maar Tim Wellens staat zaterdag wel degelijk voor de allereerste keer aan de start in de Omloop Het Nieuwsblad. Toch best laat, voor een Belg van 26.

De verklaring is duidelijk. "Om te beginnen ben ik niet zo'n fan van kasseien. Ik rijd er écht niet graag op. Tot nu lag en ligt mijn focus op de heuvelklassiekers en daardoor is het altijd moeilijk geweest om de Vlaamse koersen erbij te nemen. Dit jaar kies ik voor een iets andere voorbereiding en daar was de Omloop goed bij in te plannen", aldus Wellens in Het Laatste Nieuws.

Kasseikilometers 'vallen mee' in de Omloop

Hij ging de kneepjes leren bij een ploegmaat. "Wel, deze winter ben ik samen met Thomas De Gendt al eens de finale gaan verkennen. Hij woont nagenoeg op het parcours en met de volgwagen trokken we er samen een hele dag op uit. De wegen kende ik al, maar tijdens de verkenning had ik snel door dat het aantal kilometers over kasseien best meevalt."

Ik wil niet zitten niksen met goeie benen

"Ik ben in deze periode van het jaar altijd goed. De week van de Vlaamse openingskoersen is daar een soort 'leeg gat' in geweest. Ik dacht bij mezelf dat het geen zin heeft om in die periode thuis te zitten 'niksen' met goeie benen. Dat is eigenlijk de hoofdreden waarom ik de Omloop erbij heb genomen." Wij zijn alvast benieuwd, maar wat verwacht Wellens zélf?

"Ik ga zeker niet van de daken schreeuwen dat ik zal winnen. Mijn ritwinst in de Ruta was op een kasseiklim, maar ik denk niet dat dat een geldig referentiepunt is. Die overwinning in Spanje kwam er tegen een ander genre renners. Zaterdag komen er een pak kanshebbers bij die specifiek naar de Omloop hebben toegewerkt. Dat is nog iets helemaal anders."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties