Goudhaantje van Patrick Lefevere: "Op een dag wil ik de beste van de wereld zijn"

Redactie
| 4 reacties
Goudhaantje van Patrick Lefevere: "Op een dag wil ik de beste van de wereld zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het wordt dit jaar zijn eerste deelname aan het Belgische openingsweekend, maar toch werd hij bij Quick-Step Floors al meteen tot kopman gebombardeerd. Het zegt iets over de kwaliteiten van de Colombiaan Fernando Gaviria.

Boonen hing na Parijs-Roubaix zijn fiets aan de wilgen, maar zei toen al dat Gaviria zijn opvolger moest worden. "Ik blijf er rustig bij. Die ­uitspraak motiveert me geweldig", aldus Gaviria in Het Nieuwsblad. "Als zo'n grote meneer zoiets zegt, dan betekent dit ook dat hij iets in mij ziet waarmee ik zelfs in ­deze legendarische Europese koersen het verschil kan ­maken."

"Al wordt het verdomd moeilijk om de nieuwe Boonen te zijn. Met ­alleen al vier ­zeges in ­Parijs-Roubaix en drie keer de Ronde van Vlaanderen heeft hij de lat enorm hoog ­gelegd. Als ik ooit één ­kassei naar ­Colombia breng, zal ik de gelukkigste mens zijn. Laat staan vier of vijf ­kasseien."

"Toch heb ik buiten de koers meer van hem geleerd dan in de wedstrijd zelf"

De Colombiaan heeft veel opgestoken van Boonen zelf. "Zeker weten, maar toch heb ik buiten de koers meer van hem geleerd dan in de wedstrijd zelf. Hij deed me anders naar het wielrennen kijken. Alleen al door de ­manier waarop hij met zijn job en passie omging. Hij was altijd even professioneel, maar hij leerde me ook dat het leven meer is dan koersen en nog eens koersen."

"Op een dag wil ik de beste zijn. Nu is dat ­ontegensprekelijk Peter ­Sagan, maar het wielrennen verandert. Ik ben me aan het voor­bereiden om op een dag die top te bereiken. En daar komt veel meer bij kijken dan alleen maar goed kunnen ­fietsen", besluit Gaviria.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties