"Toen we nog samen koersten, heeft Stig Broeckx eens iets voor mij gedaan dat andere renners niet snel zouden doen"

Redactie
| 14 reacties
"Toen we nog samen koersten, heeft Stig Broeckx eens iets voor mij gedaan dat andere renners niet snel zouden doen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na zijn zware valpartij in de Ronde van België van 2016 zag het er lang niet goed uit voor Stig Broeckx, die maanden in een kunstmatige coma lag. Broeckx revalideert ondertussen nog steeds van zijn val, maar was in zijn carrière als profrenner duidelijk een man met een groot hart.

Kris Boeckmans, die Lotto Soudal afgelopen zomer verliet voor het Franse Vital Concept, heeft nog regelmatig contact met Broeckx. "Ik probeer Stig zo vaak mogelijk nog te horen", vertelt de sprinter in Het Nieuwsblad. "Bellen of berichten sturen doe ik niet. Ik verkies echte bezoeken en maak daar graag tijd voor."

Boeckmans heeft nog een opvallende anekdote over Broeckx. "Stig is een goede vriend. Toen we nog samen koersten, heeft hij eens iets voor mij gedaan dat andere renners niet snel zouden doen", zegt hij. "Het was tijdens een rit in de Dauphiné 2014 waarin ik tweede werd. Hij was toen nog neoprof."

"Hij is altijd meer begaan met anderen dan met zichzelf. Zelfs nu nog"

"Halverwege het parcours lag er een klim en moest ik lossen. Stig heeft zich met opzet ook laten lossen. 'Ik blijf bij jou, want ik denk dat je vandaag kan winnen', zei hij. Het typeert Stig. Hij is altijd meer begaan met anderen dan met zichzelf. Zelfs nu nog", besluit Boeckmans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties