Benoot met andere voorbereiding en zonder koersritme naar Omloop: "Benieuwd wat het geeft"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Deerlijk
| 0 reacties
Benoot met andere voorbereiding en zonder koersritme naar Omloop: "Benieuwd wat het geeft"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tiesj Benoot kreeg de vrije hand in zijn voorbereiding voor het nieuwe voorjaar. De Gentenaar trok op hoogtestage en kwam niet in actie in koersen als de Ruta del Sol en de Ronde van Oman.

Hij zat op een berg, in de Sierra Nevada. "Destijds had ik schrik voor mijn eerste hoogtestage, maar in het najaar deed ik het steeds vaker. Ik had er zo'n goed gevoel bij in de Tour dat ik het nu ook wou proberen."

Hij komt wel zonder ritme aan de start zaterdag. "In mijn ogen is het de ideale voorbereiding voor het voorjaar, maar misschien niet voor het openingsweekend op zich. Het is de eerste keer dat ik dit in de winter doe, dus is het voor mij ook spannend om te zien hoe goed ik zal zijn."

Ik kan niet inschatten waar de concurrentie staat

"De laatste week heb ik met mijn vader achter de scooter wel wat op snelheid getraind. Ik denk dat ik in totaal drie keer de berg met de fiets beklommen heb." Het is een ongewone voorbereiding, maar Benoot was er zeker niet alleen.

"Ik heb daar genoeg andere renners gezien, dus wat ik deed is nu ook niet zo uitzonderlijk. Sagan zat met het team van BORA ook in mijn hotel." De concurrentie voor dit weekend inschatten, kon hij uiteraard niet.

"Ik kan niet inschatten waar de concurrentie staat. Dat kan makkelijker als je wel in die openingskoersen in actie komt." Wat alvast wel opvalt, is dat hij enkele klio's lichter staat. "Ik sta nu twee, drie kilo magerder. Ja, dat is bewust."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties