Boonen verklaart: "Bij Lotto-Soudal is er meer ruimte voor verbetering dan bij Quick-Step"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Deerlijk
| 18 reacties
Boonen verklaart: "Bij Lotto-Soudal is er meer ruimte voor verbetering dan bij Quick-Step"
Foto: © photonews

Een donderslag bij heldere hemel was het niet, de aankondiging dat Tom Boonen een rol zou opnemen bij Lotto-Soudal. Dat die rol relatief uitgebreid zal zijn, wel.

Boonen heeft immers ook nog zijn autozaak en zijn racecarrière. "Het is niet zo dat ik driehonderd dagen per jaar in een racewagen ga zitten, hé", aldus Boonen op de persconferentie van Lotto-Soudal.

Toch zal het meer zijn dan die 'enkele daagskes per jaar' waarover hij het eerder in de media had. "Er zal inderdaad meer tijd inkruipen, maar het is niet dat ik zoveel fysiek aanwezig zal zijn."

Ik ga geen sportdirecteur zijn of in de volgwagen zitten, maar ik ga wel mijn visie geven

Die adviserende rol zal immers afhangen van de profrenners van Lotto-Soudal zelf. "Ik heb wel een vermoeden over wie me gaat bellen en wie niet. Die rol is zo groot of zo klein naargelang de renners dat er zelf van maken."

Maar waarom bij Lotto-Soudal en niet bij Quick-Step Floors? "Bij Lotto-Soudal is er nog veel ruimte om beter te worden. Het is een grotere uitdaging om het hier te doen dan bij Quick-Step. Daar zit al een stramien in de koers door mijn toedoen de laatse jaren."

In de volgwagen gaan we hem niet zien. "Ik ga geen sportdirecteur zijn, maar kan wel een andere inkijk geven. Ik zie soms dingen die anderen niet zien en die het verloop of resultaat van een koers kunnen beïnvloeden." Zijn werk situeert zich vooral in de voorbereiding van wedstrijden. "Maar ik ga me niet moeien met trainingen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties