Greg Van Avermaet heeft goed nieuws voor nieuwe ploegmakker: "Hij zal zeker zijn kansen krijgen, méér dan bij Lotto"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Greg Van Avermaet heeft goed nieuws voor nieuwe ploegmakker: "Hij zal zeker zijn kansen krijgen, méér dan bij Lotto"
Foto: © photonews

Niemand die eraan twijfelt dat Greg Van Avermaet straks weer flink gaat scoren in het voorjaar, maar bij BMC hebben ze ook nog een andere Belg die graag eens van de zege zou proeven in een klassieker: Jürgen Roelandts. De ervaren nieuwkomer zal straks in ieder geval zéker zijn kansen krijgen.

"Hij is altijd bereid om zich weg te cijferen voor een ander. Jürgen heeft de kwaliteiten om finales te rijden van alle Vlaamse klassiekers. En ja, op een mooie dag, als de (koers)omstandigheden het toelaten en alles een beetje meezit, kan hij de koers van zijn leven winnen. Hij is echt wel tot meer in staat dan wat hij tot dusver op zijn erelijst heeft staan", zegt Van Avermaet in HLN.

Al blijft laatstgenoemde natuurlijk wel de grote man: "Roelandts werd aangetrokken als helper, maar uiteraard zal hij kansen krijgen. Méér dan bij Lotto. Niet meteen in de Omloop of de Ronde, waar ik uitgesproken kopman ben. Eerder in wedstrijden als Kuurne of Dwars door Vlaanderen. Hij zal er staan in de klassiekers, daar ben ik van overtuigd. Die vroege sprintzege in Valencia heeft hem deugd gedaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties