Opvallend: motards van Belgische wielerbond vanaf Omloop zonder bagageboxen, maar er zijn bedenkingen

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Opvallend: motards van Belgische wielerbond vanaf Omloop zonder bagageboxen, maar er zijn bedenkingen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Let dit weekend vooral even op de motards in koers. Die zullen vanaf de Omloop Het Nieuwsblad namelijk zonder de brede bagageboxen aan de zijkant van hun voertuig de wedstrijd bevolken. Een maatregel die voor meer veiligheid in koers moet zorgen na de jammerlijke incidenten van de voorbije jaren.

Carl Berteele, de VRT-koersman op de motor, heeft echter zijn - praktische bedenkingen: "Die bakken opzij zijn een noodzaak voor ons. Ons technisch materiaal dat nodig is om te kunnen zenden en ontvangen zit erin. Ze zijn de voorbije jaren al smaller geworden, maar ik zie het niet gebeuren dat de technologie in die mate zal evolueren dat de bakken weg kunnen", klinkt het bij Sporza.

Weinig persoonlijke spullen

"Ik vind het an sich goed wat de wielerbond doet, de veiligheid is namelijk primordiaal. Daar ben ik het volledig mee eens, alleen moet het voor ons wel nog werkbaar blijven. Het is ook niet zo dat in die bakken veel persoonlijke spullen zitten. In de box achteraan de motor steek ik een regenpak, een sandwich en soms een extra trui. Een fichebak heb ik zelfs niet eens bij, die is hoe dan ook veel te groot om mee te nemen op de motor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties