Stybar spreekt zich uit over wegavontuur Van Aert: "Als dat in zijn 'kopke' zit dan vrees ik voor de zaak"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 16 reacties
Stybar spreekt zich uit over wegavontuur Van Aert: "Als dat in zijn 'kopke' zit dan vrees ik voor de zaak"
Foto: © photonews

Van de cross naar de weg, Lars Boom en Zdenek Stybar deden het onze Wout van Aert voor. Laatstgenoemde Tsjech, drie keer wereldkampioen in het veld, spreekt zich uit over de kansen van de huidige man in de regenboogtrui. Ziet hij hem slagen in het voorjaarswerk?

"Ik moet toegeven dat Wout een enorm sterke renner is. Met zulke gasten weet je nooit. Het kan dus zeker lukken." Al ziet de 32-jarige Tsjech van Quick-Step wel een belangrijke voorwaarde: "Wout moet met de juiste bedoeling aan het voorjaar beginnen. Zit het in zijn 'kopke' dat hij direct wil meedoen voor winst, dan vrees ik voor de zaak. Doet hij het rustig aan en beschouwt hij dit voorjaar als een extra kans om ervaring op te doen voor volgend seizoen, dan geloof ik er wel in”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Anonieme rol

Wout van Aert zelf houdt de druk af en lijkt zonder stress naar de Omloop en andere wedstrijden af te zakken, maar ook op dat vlak formuleert 'Styby' een bedenking: "Uiteindelijk blijft Wout een wereldkampioen. Gaat hij zich zomaar neerleggen bij een anonieme rol in die Vlaamse koersen? Dat lijkt mij toch ook weer niet evident."

Stybar weet als geen ander hoe lastig de combinatie weg en veld is: "Als ik de voorbije jaren die grote klassieker nog niet heb gewonnen, komt dat misschien door het feit dat ik het te veel wilde en te veel trainde. Je beseft namelijk dat je ook in de cross had kunnen blijven. Dan verdien je meer geld en doe je elk weekend mee voor de overwinning. Daardoor leg je jezelf extra druk op, je wilt immers niet falen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties