Viviani bewierookt jonkies van Quick-Step die hem aan ritzege hielpen: "Hoe ze mij teruggebracht hebben, is outstanding"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Viviani bewierookt jonkies van Quick-Step die hem aan ritzege hielpen: "Hoe ze mij teruggebracht hebben, is outstanding"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Elia Viviani heeft zijn waarde al bewezen voor Quick-Step. Vier keer schoot hij nu al raak voor de Belgische WorldTourformatie, Marcel Kittel is al helemaal vergeten. En de 29-jarige Italiaan, die vandaag zegevierde in Abu Dhabi, is ook dankbaar naar zijn ploegmaats toe.

Het zag er even penibel uit voor Viviani, die door het waaierspel in de tweede etappe even in de verdrukking geraakte, maar dankzij sterk ploegwerk kon hij de klus alsnog klaren: "Ik voelde mij echt goed, dat is meteen ook de reden waarom ik op een gegeven moment zelf op kop sleurde in de waaier. Toen de wind begon te spelen, was onze timing niet goed. Maar ik had vertrouwen in mijn benen en vertelde de jongens dat ze stevig moesten jagen."

Prachtwerk van ploegmaats

En dat deden Álvaro José Hodeg en James Knox ook, twee jonge wolven: "Álvaro en James hebben het geweldig gedaan. Ze zijn nog piepjong, maar nu al supersterk. Hoe ze erin geslaagd zijn om mij terug te brengen, werkelijk outstanding. Ik wil hen ontzettend hard bedanken voor hun inspanningen. Fabio Sabatini leverde trouwens ook schitterend werk. Ik vertrouw hem voor de volle 100% en zijn geweldige lead-out maakte de klus voor mij heel makkelijk."

Viviani koerst en sprint op een wolkje: "Het was een interessante dag met een manier van koersen die doet denken aan de klassiekers. Ik was trouwens extreem gemotiveerd na de nederlaag van gisteren. Ik ben blij dat ik de jongens kon belonen voor hun labeur. De druk is nu ook helemaal weg. We willen nu vooral even genieten en morgen opnieuw voluit voor de zege gaan."

Today I felt good, that's why I pulled in the echelons at one point. We missed timing when the wind began to blow, but I was very confident in my legs and told the guys to chase hard, and that's what Alvaro and James did. They are young, both neo-pros, but super strong, and the way they managed to bring me back was outstanding, so a big shout-out to them", said Elia at the finish in Yas Beach, before taking us through the last kilometers.
Read more at http://quickstepfloorscycling.com/en/news/detail/abu-dhabi-tour-viviani-survives-the-crosswinds-to-take-fifth-win-of-the-season/3489#94vcGr9B4gY5mUTi.99
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties