Wellens vol zelfvertrouwen: "Het zou straf zijn mocht Greg Van Avermaet mij los uit het wiel rijden"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Deerlijk
| 5 reacties
Wellens vol zelfvertrouwen: "Het zou straf zijn mocht Greg Van Avermaet mij los uit het wiel rijden"
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het was in het teamhotel van Lotto-Soudal even wachten op Tim Wellens wegens: nog aan het trainen. Het wachten gebeurde met plezier, Wellens is immers samen met Wout Van Aert dé onbekende factor.

"Ik ben in Deinze uit de auto gestapt om de laatste dertig kilometer naar het hotel te fietsen", legde Wellens uit. De winnaar van de Ruta del Sol is zaterdag één van de favorieten. En dat in zijn allereerste Omloop.

"Met goeie benen ben je altijd wel favoriet, zeker als je de Ruta del Sol won. In de Omloop tellen toch vooral de benen." Al blijft Van Avermaet toch dé te kloppen man.

In de Omloop tellen de benen, en die zijn goed

"Toen ik aan mijn vader zei dat ik de Omloop zou rijden, zei hij: 'de tactiek is simpel, gewoon Greg Van Avermaet volgen.' Ik denk dat heel wat renners dat gaan doen. Al kunnen anderen profiteren als iedereen zich op Greg fixeert."

"Of ik hem kan volgen bergop? Misschien de eerste tien meter niet, maar hij zal normaal gezien niet wegrijden. Hij heeft in Oman wel iedereen los uit het wiel gereden. Het zou straf zijn moest hij dat bij mij ook doen. Ik heb redelijk wat krachttraining gedaan en dat kwam mijn explosiviteit ten goede."

Om zaterdagavond niet teleurgesteld te zijn, moeten twee voorwaarden voldaan worden. "Als ik win of iemand van de ploeg, ben ik sowieso tevreden. En anders wanneer ik er al het mogelijke uitgehaald heb."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties