De belangrijkste tip van Lars Boom voor Wout Van Aert én: "Wout moet zich van niemand iets aantrekken"

Redactie
| 12 reacties
De belangrijkste tip van Lars Boom voor Wout Van Aert én: "Wout moet zich van niemand iets aantrekken"
Foto: © photonews

Wout Van Aert begint zaterdag aan zijn eerste voorjaar op de weg. Ondertussen krijgt de drievoudige wereldkampioen veldrijden tips van Lars Boom, die Van Aert al voorging. Hij moet passen voor het openingsweekend door zijn hartoperatie.

"Ik heb met Marc Lamberts toevallig dezelfde trainer als Wout", vertelt Boom in HLN. "Ik polste al eens bij Lamberts en geloof me: Van Aert weet goed waar hij mee bezig is. Finales rijden en meedoen om te winnen wordt moeilijk. Maar hij heeft de voorbije winter voortdurend getraind met dit voorjaar in het achterhoofd. Hij is er klaar voor."

De belangrijkste tip volgens Boom is een grondige verkenning. Al volstaat dat voor de Nederlander niet. "Verkenning is belangrijk, maar hij moet beseffen dat je het toch een keertje moet meegemaakt hebben vanuit de buik van het peloton."

Regenboogtrui geen verrassing

Boom weet dat Van Aert in goede doen is. "Die derde wereldtitel kwam voor mij niet als een verrassing. Zijn planning doorheen de winter klopte als een bus. Conditioneel is hij mijns inziens in orde om dit te rekken tot en met Roubaix. Enerzijds zeg ik: niets moét. Anderzijds: geloof in eigen kunnen! In een wedstrijd als Dwars door Vlaanderen bijvoorbeeld, krijg je iets meer ruimte dan in de Ronde van Vlaanderen."

"Een voorbereiding met 30 crossen is niet te vergelijken met wat Van Avermaet en co. doen. Hij moet zich amuseren, zijn ding doen, zich van niemand iets aantrekken. Hij moet die omschakeling tijd geven en na Roubaix - indien nodig - lessen trekken. Dan komt het wel goed", besluit Boom.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties