Eén grote favoriet en heel wat outsiders voor vernieuwde Omloop Het Nieuwsblad

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Eén grote favoriet en heel wat outsiders voor vernieuwde Omloop Het Nieuwsblad

Wielerfans zitten ongetwijfeld al op het puntje van hun stoel, want zaterdag staat met de Omloop Het Nieuwsblad de eerste klassieker van het voorjaar op het programma. Een derde voor Greg Van Avermaet of wie gaat er met de eerste klassieker van het seizoen aan de haal?

De Omloop heeft een grondige facelift ondergaan en krijgt de oude finale van de Ronde van Vlaanderen. De aankomst ligt zo niet meer in Gent, wel in Meerbeke. Dat betekent dat de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg de scherprechters worden in de vernieuwde klassieker. Het zijn dan ook de laatste twee hellingen van de dag.

Ondanks die wijziging, doet dat niets aan de favorietenstatus van Greg Van Avermaet. De BMC-renner is meer dan ooit de grote kanshebber om zichzelf op te volgen en een derde zege op rij te pakken in de Omloop. Van Avermaet is bovendien de eerste renner die de Omloop drie keer op rij kan winnen. Het zou een leuke start zijn voor de rest van het voorjaar dat nog komen moet.

Quick-Step Floors heeft, ondanks het verdwijnen van Tom Boonen in het voorjaar, ook nog steeds heel wat ijzers in het vuur. Philippe Gilbert en Niki Terpstra zijn in goede doen, maar de ploeg van Patrick Lefevere kan ook nog op Yves Lampaert, Zdenek Stybar en Fernando Gaviria rekenen. Benieuwd wat die laatste in zijn eerste Omloop kan doen. Zijn ploegleider Tom Steels won meteen bij zijn eerste deelname...

De speerpunten van Lotto

Ook Lotto Soudal heeft een sterk collectief, met als kopmannen Tiesj Benoot, Tim Wellens en Jens Keukeleire. Benoot bewees in de Ronde van San Juan dat de conditie meer dan goed is. Wellens verraste dan weer door alle toppers af te houden in de Ruta del Sol en de eindwinst op zijn naam te schrijven. Wellens is dan wel geen grote liefhebber van kasseien, toch mag hij zich zaterdag tot de favorieten rekenen.

Sep Vanmarcke won de Omloop in 2012, maar wacht sindsdien op die grote vis. Lukt het opnieuw in 'zijn' Omloop. Maar het is natuurlijk ook uitkijken naar Belgisch kampioen Oliver Naesen, die vorig jaar een grote stap heeft gezet en toonde dat hij iemand is om rekening mee te houden in de klassiekers. Of wat kan Jasper Stuyven in de eerste klassieker van het jaar?

Bij de buitenlanders is het verder nog uitkijken naar Dylan van Baarle, Sonny Colbrelli, Edvald Boasson Hagen en Matteo Trentin. De Italiaan verliet Quick-Step Floors om het kopmanschap op te eisen bij het Australische Mitchelton-Scott en is bovendien nog erg snel aan de meet.

De sterren van Wielerkrant.be voor de Omloop Het Nieuwsblad:

**** Greg Van Avermaet
*** Philippe Gilbert - Niki Terpstra
** Tim Wellens - Sep Vanmarcke - Tiesj Benoot
* Oliver Naesen - Dylan van Baarle - Matteo Trentin - Fernando Gaviria

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties