Greg Van Avermaet laat weten hoe lang hij zeker nog wil koersen: "Eindpunt nog niet in zicht"

Redactie
| 0 reacties
Greg Van Avermaet laat weten hoe lang hij zeker nog wil koersen: "Eindpunt nog niet in zicht"
Foto: © photonews

Niets moet nog, maar alles mag bij Greg Van Avermaet. Na zijn supervoorjaar in 2017 met winst in Parijs-Roubaix, staat de BMC-renner met stip aangeduid voor winst in de Omloop Het Nieuwsblad. Al heeft hij natuurlijk nog doelen.

De laatste drie seizoenen verzamelde Van Avermaet enkele mooie prijzen op zijn erelijst. Maar er zijn nog doelen. "De Ronde van Vlaanderen, uiteraard", bekent de Waaslander in een interview met HLN. "De Strade Bianche, koers naar mijn hart. De Gold Race ook. Wedstrijden, kortom, die ik nog niet op mijn palmares heb staan."

"Ik spiegel me op dat vlak een beetje aan Valverde en Gilbert"

Maar ook de regenboogtrui speelt in de gedachten van Van Avermaet. "En... ik zou ook heel graag een keer wereldkampioen worden."

Van Avermaet geeft zichzelf nog drie of vier jaar om zijn droom in vervulling te laten gaan. "Zo lang wil ik zeker nog op het allerhoogste niveau presteren. Ik spiegel me op dat vlak een beetje aan Valverde en Gilbert. Ook zij renderen 'op leeftijd'. Valverde zelfs op zijn 37ste nog. Er zit nog rek op, bij mij. Het eindpunt is nog niet in zicht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties