Patrick Lefevere ziet Tom Boonen naar grote rivaal gaan: "Als je dit jaar nog maar drie keer op je fiets hebt gezeten, welk advies kan je dan geven?"

Redactie
| 21 reacties
Patrick Lefevere ziet Tom Boonen naar grote rivaal gaan: "Als je dit jaar nog maar drie keer op je fiets hebt gezeten, welk advies kan je dan geven?"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na 14 seizoenen in het shirt van Quick-Step Floors gereden te hebben, wordt Tom Boonen adviseur bij de grote Belgische rivaal Lotto-Soudal. En daar heeft Patrick Lefevere toch zijn bedenkingen bij.

Lefevere sprak met Boonen zelf enkele keren over een samenwerking. Maar Boonen koos dus voor ex-manager Paul De Geyter, die CEO is bij Lotto-Soudal. "Ja, ik vind dat best jammer, maar het is nu zo", zegt Lefevere in gesprek met Het Nieuwsblad. "Al vraag ik mij af hoeveel hij gaat doen voor Lotto-Soudal."

"Hij vreesde dat we te veel beslag op hem zouden leggen"

"Uit de gesprekken die ik met hem heb gehad, bleek dat hij vooral met zijn auto's bezig wilde zijn", vervolgt de teammanager van Quick-Step Floors. "Hij vreesde dat we te veel beslag op hem zouden leggen. Ook voor pr-opdrachten. Als we onze agenda's erbij namen, waren er wel heel veel weekends in het voorjaar dat hij er niet bij kon zijn. Dan wordt het moeilijk."

Toch stelt Lefevere vragen bij de aanstelling van Boonen als adviseur. "Ik hoor nu zeggen dat hij advies gaat leveren op het vlak van materiaal. Maar als je dit jaar nog maar drie keer op je fiets hebt gezeten, welk advies kan je dan geven? Wie niet zelf geregeld aan 50 kilometer per uur rijdt, kan onmogelijk materiaal ontwikkelen", besluit Lefevere.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties