Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen weer compléét volzet: met 16.000 knallen ze straks onze heuvels op

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen weer compléét volzet: met 16.000 knallen ze straks onze heuvels op

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wie zich nog wil inschrijven voor de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen is eraan voor de moeite. De organisatie meldt immers dat het evenement volzet is. Op zaterdag 31 maart 2018 - daags voor de eigenlijke Ronde - worden onze Vlaamse hellingen beklommen door 16.000 fietsers.

De meest aantrekkelijke afstand is ook nu weer de 139 kilometer met maar liefst 5.650 deelnemers. Al is het wel zo dat ook heel wat wielertoeristen zich wagen aan de volledige afstand van 229 kilometer. Zo staan ze straks in Antwerpen met 5.350 aan de start.

De 174 kilometer zal 2.750 dappere trappers lokken. Tot slot is er ook nog de korte afstand van 74 kilometer, goed voro 2.200 man. De aankomst ligt vanzelfsprekend in Oudenaarde.

Nog opvallend: 1.200 vrouwen wagen zich aan het fietsavontuur door de Vlaamse Ardennen. Ook aan buitenlandse belangstelling geen gebrek: de helft van de deelnemers komt uit ons land, maar de overige helft bestaat uit maar liefst 66 verschillende nationaliteiten. Zo zullen er zelfs deelnemers zijn uit Rusland, Peru en India.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties