Sep Vanmarcke ziet voordelen voor de debutanten, maar... : "Als Van Avermaet gaat, moet ik mee"

Redactie
| 10 reacties
Sep Vanmarcke ziet voordelen voor de debutanten, maar... : "Als Van Avermaet gaat, moet ik mee"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sep Vanmarcke gaat in de Omloop Het Nieuwsblad op zoek naar zijn tweede zege in de openingsklassieker van het voorjaar. Met Greg Van Avermaet ziet hij één grote favoriet.

Sep Vanmarcke is de uitgesproken kopman bij EF Education First-Drapac. "Als Van Avermaet gaat, moet ik mee. Hij is de norm", klinkt het in HLN. Zijn ploegmaat Sebastian Langeveld, ook ex-winnaar, vraagt zich af hoe ze het bij Quick-Step Floors gaan klaarspelen. Hij ziet met Gilbert, Terpstra en Stybar drie belangrijke pionnen.

Vanmarcke voegt ook Gaviria daar aan toe. "Net als Tim Wellens, bij Lotto-Soudal", zegt de West-Vlaming. "Oké, ze debuteren in de Omloop. Maar dit parcours, met Muur en Bosberg, is voor iedereen een beetje nieuw. Pas na die eerste keer zal er weer een beetje een 'systeem' sluipen in deze koers. Dat kan nu in hun voordeel spelen."

Niet verzwakt

Volgens Vanmarcke is de ploeg ondanks het vertrek van Bettiol en van Baarle niet verzwakt. "Sacha Modolo werd vorig jaar zesde in de Ronde van Vlaanderen. Dan kan je elk Vlaams parcours aan. En Mitch Docker is misschien onbekend en onbemind bij het grote publiek, maar heeft zijn nut in het voorjaar al bewezen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties