Van Avermaet is klaar voor het record: "Voor een Belg de tweede grote wedstrijd na de Ronde"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Sint-Martens-Latem
| 5 reacties
Van Avermaet is klaar voor het record: "Voor een Belg de tweede grote wedstrijd na de Ronde"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Omloop Het Nieuwsblad staat voor de deur. Greg Van Avermaet is meer dan ooit de favoriet voor een derde zege op rij. De BMC-renner laat weten dat hij er mentaal en fysiek klaar voor is.

Van Avermaet kan de eerste renner worden die de Omloop drie keer op rij wint. "Het zou geweldig zijn", bekent Van Avermaet op de persconferentie een dag voor de Omloop. "Ik ben blij dat ik al twee keer gewonnen heb. Een derde keer zou echt fantastisch zijn. De vorm is er en mentaal ben ik er ook klaar voor. Ik zal proberen te winnen, maar we moeten natuurlijk het koersverloop afwachten."

De Omloop is de eerste grote afspraak van het seizoen voor de klassieke coureurs. En al zeker voor een Belgische renner. "Waar ik de Omloop plaats? Net na de Ronde. Dat openingsweekend is heel belangrijk voor mij. Het is de eerste grote koers van het jaar. Voor een Belgische renner is het de tweede grote wedstrijd na de Ronde. Na de Ronde zijn er de Omloop, E3 en Gent-Wevelgem."

"Ik ben blij dat ik niet ziek geworden ben. Dat is het belangrijkste"

Het wordt ijskoud dit weekend. Van Avermaet was vorige week nog in Oman, maar het weer deert hem niet. "De zon is er nog, maar het is wat kouder", lacht een ontspannen Van Avermaet. "Ik denk dat het deze week heel goed ging. Ik ben blij dat ik niet ziek geworden ben. Dat is het belangrijkste. Mijn lichaam kan deze temperaturen aan. Het zal niet regenen en daar ben ik al blij om", besluit de BMC-renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties