Wout van Aert staat voor zijn grote klassieke vuurdoop: "Het kan zijn dat ik morgen ontgoocheld naar huis ga"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 22 reacties
Wout van Aert staat voor zijn grote klassieke vuurdoop: "Het kan zijn dat ik morgen ontgoocheld naar huis ga"
Foto: © photonews

Tal van persconferenties in de aanloop naar de Omloop Het Nieuwsblad vandaag en ook bij Veranda's Willems-Crelan was het van dat. Alle ogen waren natuurlijk gericht op Wout van Aert, die na een zwaar veldritseizoen zijn eerste voorjaarscampagne aansnijdt.

De 23-jarige wereldkampioen in het veld tempert alvast de verwachtingen, hij wil vooral leren en stelen met de ogen: "Verwacht niet te veel van mij. Ik heb tijd nodig om te groeien en mag niet denken dat ik meteen ga meedoen voor de prijzen. Dat zou totaal niet realistisch zijn", klinkt het bij Sporza.

Ontdekkingstocht

"Ik wil in eerste instantie bijleren en ontdekken of ik talent heb voor deze koersen. En natuurlijk is het ook belangrijk om te zien hoe leuk ik het vind. Dat is wat ik dit voorjaar zonder veel druk inzake prestaties wil uitzoeken."

Doorstoten tot de finale van de Omloop, het zou wel een serieuze binnenkomer zijn: "Uiteraard wil je zo ver als mogelijk geraken, maar de kans bestaat dat ik morgen ontgoocheld naar huis ga. Als ik gelost word, moet ik dat ook kunnen aanvaarden. Het is nu niet zo dat ik na één wedstrijd al boude conclusies ga trekken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties