Zes kopmannen bij Quick-Step Floors, maar slechts één plan voor de Omloop

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Kortrijk
| 1 reacties
Zes kopmannen bij Quick-Step Floors, maar slechts één plan voor de Omloop
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Quick-Step Floors bestaat de selectie voor de Omloop Het Nieuwsblad bijna uitsluitend uit kopmannen. Enkel Iljo Keisse, nochtans niet de minste, zal zich wellicht meteen moeten opofferen om de 'Wolfpack' aan de zege te helpen. En dus wil de ploeg van Patrick Lefevere de koers hard maken.

"Natuurlijk hebben we een sterke ploeg met heel wat ervaring", aldus Philippe GIlbert. "Het is altijd een voordeel als je met een sterke ploeg start. Dan kan je in elke situatie meedoen voor de overwinning. Als het een massasprint wordt, hebben we Fernando (Gaviria, red.). Als het zover is, dan zullen we er zijn voor hem. We kunnen met vertrouwen toeleven naar de volgende wedstrijden."

Koers zo hard mogelijk maken

Ook Yves Lampaert, vorig jaar de winnaar van Dwars door Vlaanderen, is een man om in de gaten te houden. "Ik denk dat Phil zeker in orde is, net als de rest van de selectie", zegt de West-Vlaming. "Ik denk dat we erg sterk zijn in de breedte. We mogen veel vertrouwen hebben. We gaan proberen om de koers zo hard mogelijk te maken."

Zdenek Stybar wilde dan weer nog niet te veel lossen over de ploegtactiek voor zaterdag. "We gaan dat vanavond bespreken, maar het is niet de eerste keer dat we met zo'n sterke ploeg starten. Dat moeten we uitspelen", weet de Tsjech.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties