Op zoek naar een opvolger voor de wereldkampioen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Op zoek naar een opvolger voor de wereldkampioen
Foto: © photonews

Het eerste deel van het openingsweekend zit erop. Zondag zijn wellicht de snellere types aan zet in Kuurne-Brussel-Kuurne. Krijgen we een sprint met een grote groep of kan er een aanvaller roet in het eten gooien?

Wereldkampioen Peter Sagan schreef Kuurne-Brussel-Kuurne vorig jaar nog op zijn erelijst, maar de Slovaak van BORA-hansgrohe is er zondag niet bij. In de tweede klassieker van het Vlaamse voorjaar zijn meestal de sprinters in het voordeel, al bewees ene Jasper Stuyven twee jaar geleden op jonge leeftijd dat het ook solo kan.

Het feit dat de nog steeds maar 25-jarige Leuvenaar over snelle benen beschikt, maakt van hem een grote kanshebber zondag. De vier sterren van onze redactie zijn echter weggelegd voor een Colombiaan. Fernando Gaviria heeft een sterke seizoensstart achter de rug en is ongetwijfeld één van de snelste - misschien wel dé snelste - deelnemers in deze semi-klassieker.

Ook Arnaud Démare is net als Dylan Groenewegen één van de snelste deelnemers, al is het vooral bij die laatste afwachten hoe hij de klassieker verteert. De laatste twee seizoenen mikte Groenewegen vooral op etappewinst in rittenkoersen.

Magnus Cort Nielsen, Sonny Colbrelli, Matteo Trentin... Het is nog een greep uit de namen van renners die snel aan de meet zijn en een klassieker kunnen overleven. Of wat kan Greg Van Avermaet een dag na de Omloop, die toch niet helemaal bracht wat de BMC-renner ervan verwachtte. Zijn ploegmaat Jürgen Roelandts is ook een kanshebber, al kampte hij zaterdag nog met pijn in de nek.

De sterren van Wielerkrant.be voor Kuurne-Brussel-Kuurne:

**** Fernando Gaviria
*** Arnaud Démare - Jasper Stuyven
** Matteo Trentin - Magnus Cort Nielsen - Sonny Colbrelli
* Jürgen Roelandts - Dylan Groenewegen - Greg Van Avermaet - Jens Debusschere

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties