Roger De Vlaeminck niet verrast door Wout Van Aert, maar wereldkampioen veldrijden krijgt wel nog déze tip

Redactie
| 21 reacties
Roger De Vlaeminck niet verrast door Wout Van Aert, maar wereldkampioen veldrijden krijgt wel nog déze tip
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat Roger De Vlaeminck een fan is van wereldkampioen veldrijden Wout Van Aert, is een publiek geheim. 'Mister Paris-Roubaix' was zeker niet verrast door de sterke prestatie van Van Aert in de Omloop Het Nieuwsblad.

Dat vertelde De Vlaeminck voor de start van Kuurne-Brussel-Kuurne in HLN. "Ik weet al langer dat Van Aert een topper is", aldus De Vlaeminck. "Op vijf kilometer van de finish was ik zelfs overtuigd dat hij zich in de top vijf zou sprinten. Maar hij heeft nog te veel schrik van die grote namen."

Van Aert ging na de Muur en de Bosberg zelfs nog mee op kop rijden in de favorietengroep. "Ik zag dat hij zich in de finale zelfs liet verleiden om op kop te rijden. Dat hoefde hij niet te doen. Weet je, toen ik mijn eerste Omloop won, heb ik geen meter op kop gereden."

15 crossen

"Ik zette mij in het wiel van Patrick Sercu en klopte hem in de sprint. Dat lef moet Van Aert ook hebben. Maar hij komt er wel. Zelfs in combinatie met de cross. Alleen moet hij zich beperken tot 15 veldritten", weet De Vlaeminck. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties