Bijzonder aantrekkelijk deelnemersveld in de Strade Bianche, waar topfavoriet voor zijn hattrick kan gaan

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Bijzonder aantrekkelijk deelnemersveld in de Strade Bianche, waar topfavoriet voor zijn hattrick kan gaan

De Strade Bianche heeft zich de laatste jaren ontpopt tot één van de mooiste klassiekers van het voorjaar. En dat resulteert ook in een aantrekkelijk deelnemersveld met heel wat mooie namen én favorieten.

Verschiet u niet als u naar de namen kijkt die deelnemen aan de Strade Bianche. Klassementsmannen als Romain Bardet, Tom Dumoulin, Vincenzo Nibali en Steven Kruijswijk staan aan de start van de klassieker die deels over onverharde Toscaanse wegen gaat. Maar ook de andere kleppers van het voorjaar staan uiteraard aan de start.

Michal Kwiatkowski is de winnaar van vorig jaar en aast op een derde zege in de Strade Bianche. 'Kwiato' wil zich opnieuw volledig op het Vlaamse voorjaar toeleggen. En of hij gemotiveerd is. Afgelopen week ging hij in de sneeuw de finale van Milaan-Sanremo al verkennen. Ook die koers zette hij vorig jaar naar zijn hand.

Maar de concurrentie is groot. Drievoudig wereldkampioen Peter Sagan rijdt zijn eerste klassieker van het jaar. En overal waar de wereldkampioen aan de start komt, is hij een favoriet voor winst. Greg Van Avermaet toonde in het openingsweekend dan weer dat de vorm meer dan oké is, al vertaalde zich dat niet in een echt resultaat.

Wat kan Quick-Step? 

Bij Quick-Step Floors is het uitkijken naar de tandem Philippe Gilbert-Zdenek Stybar. Beide renners wonnen de wedstrijd al één keer en door zijn verleden als veldrijder, is het een koers op het lijf van de Tsjech geschreven. In de Omloop toonde dat hij meer dan ooit één van de troeven van Quick-Step voor het voorjaar wordt. 

Heel wat renners komen in aanmerking voor één of meerdere sterren, maar Sep Vanmarcke bewees op de Muur dat hij klaar is om een grote vis te pakken. Al speelt de factor geluk natuurlijk altijd een grote rol. 

Een speciale vermelding geven we aan Wout Van Aert, die van onze redactie toch een ster heeft gekregen. De wereldkampioen veldrijden krijgt - net als Stybar - een cross op zijn lijf geschreven. En zijn prestatie in de Omloop was zeker bemoedigend.

Het feit dat hij uitgenodigd werd op de persconferentie om er naast Sagan en Kwiatkowski te zitten, wil zeggen dat ook de organisatie in Van Aert een uitdager voor winst ziet. 

De favorieten van Wielerkrant.be: 

**** Michal Kwiatkowski
*** Greg Van Avermaet - Peter Sagan
** Philippe Gilbert - Zdenek Stybar - Sep Vanmarcke
* Wout Van Aert - Gianni Moscon - Alexey Lutsenko - Alejandro Valverde

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties