STRAF: Van Aert naast Sagan en Kwiatkowski op persconferentie voor Strade: "Wij geloven oprecht dat hij deze koers kan winnen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 24 reacties
STRAF: Van Aert naast Sagan en Kwiatkowski op persconferentie voor Strade: "Wij geloven oprecht dat hij deze koers kan winnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat Veranda's Willems-Crelan mag starten in de Strade Bianche is een halve stunt, maar natuurlijk geen toeval. De organisatie gelooft immers volop in de kansen van Wout van Aert. Ze schuiven de drievoudige wereldkampioen veldrijden zelfs naar voren als kandidaat-winnaar.

Onze 23-jarige landgenoot, die in de Omloop Het Nieuwsblad meteen indruk maakte, mag vandaag op de persconferentie in Siena zomaar eventjes plaatsnemen naast kleppers op de weg als Peter Sagan en Michal Kwiatkowski, samen ook al goed voor vier wereldtitels. 


WK gaf doorslag

Het zegt alles over de status van Van Aert. Organisator RCS plaatst de Belgische topcrosser op een voetstukje: "Wij geloven dat Wout de Strade Bianche kan winnen", laat Manolo Berocchi optekenen bij HLN. "Het spektakel dat hij leverde op het WK in Valkenburg gaf voor ons de doorslag met het oog op het uitdelen van de laatste wildcard." 

Mooi woorden van lof voor onze Van Aert dus, die meteen zonder pardon bij de blikvangers wordt gerekend: "We hebben gezien wat Wout allemaal kan op wegen die lijken op die van de Strade Bianche en we weten ook dat hij een steengoede coureur is. We geloven dan ook oprecht dat hij kans maakt om te winnen."  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties