Arnaud Démare houdt Tim Wellens met ultieme jump (na finishfoto) van winst in openingsrit Parijs-Nice

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Arnaud Démare houdt Tim Wellens met ultieme jump (na finishfoto) van winst in openingsrit Parijs-Nice

De openingsrit in Parijs-Nice is gewonnen door Arnaud Démare. De Fransman Alexis Vuillermoz (AG2R-La Mondiale) deed in het slot een ultieme gooi naar de zege, maar hij werd nog ingelopen. Démare was na een spannend sprintje bergop nipt sneller dan drie renners, waaronder Tim Wellens.

De eerste rit was iets voor de mannen met punch, want de finish kwam er na een kort en steil stuk omhoog. Drie renners trokken vroeg in de rit in de aanval, daarbij één landgenoot: Jürgen Roelandts. Hij kreeg het gezelschap van de Fransmannen Rolland en Périchon. Op meer dan 20 kilometer van de streep werden zij echter gevat. 

In de finale werd het tempo door onder meer Lotto Soudal de hoogte ingejaagd. Maar heel wat renners, waaronder Jakob Fuglsang, gingen tegen de vlakte na een massale valpartij. De driekilometerregel was door de steile aankomst niet van tel en zo verloren er heel wat mooie namen meteen tijd met het oog op het eindklassement.

Vuillermoz solo

Alexis Vuillermoz profiteerde van de chaos en kreeg in de slotkilometer heel wat ruimte. De renner van AG2R-La Mondiale leek even op weg naar winst, maar in de laatste hectometers viel hij nog helemaal stil.

Démare zette zijn sprint vroeg in. Laporte, Izagirre en Wellens kwamen op gelijke hoogte van de Franse kampioen, maar na een finishfoto ging de zege en de leiderstrui naar Démare. Voor Wellens werd het een vierde plek, al was winst quasi zeker als de streep pakweg vijf meter verder lag. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties