Mark Uytterhoeven over verlies Mark Vanlombeek: "Mark was de gevestigde waarde, ik het pummeltje"

Redactie
| 10 reacties
Mark Uytterhoeven over verlies Mark Vanlombeek: "Mark was de gevestigde waarde, ik het pummeltje"

Met het overlijden van Mark Vanlombeek is de sportjournalistiek een grote naam kwijt. Mark Uytterhoeven was een goede vriend en ex-collega van Vanlombeek. Hij haalt mooie herinneringen op.

Samen werden Uytterhoeven en Vanlombeek een iconisch duo die wielerwedstrijden versloeg. "Ik bewaar alleen maar heel goeie herinneringen aan Mark", klinkt het bij Sporza. "We hebben 2 volledige Rondes van Frankrijk samen gedaan. Dat zijn er niet veel, maar het waren wel 2 zeer intense. Het was de Tour van 1989 met de 8 seconden van LeMond en Fignon en die van 1990."

"We waren in die tijd nog maar met 3 tv-mensen van de VRT in de Tour: Mark, Andre Meganck en ik. Het klikte ongelofelijk goed tussen ons drieën. We zijn die twee Tours altijd blijven beschouwen als een van de mooiste periodes uit onze loopbaan."

Mark en Mark

Vanlombeek krijgt heel wat lof van Uytterhoeven. "Mark was de gevestigde waarde, ik het pummeltje. Mark gunde me alles en omgekeerd. Hij zei dat we een systeem moesten ontwerpen om het commentaar beter te maken en niks aan het toeval mochten overlaten. We bereidden ons altijd heel goed voor."

"In die tijd speelden Marc Van der Linden en Marc Degryse bij Anderlecht. De krant titelden: 'Dit is het beste Marc'en-duo na Vanlombeek en Uytterhoeven'. Daar hebben wij toen goed mee gelachen", besluit Uytterhoeven. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties