Analyse De juiste keuze van Wout Van Aert

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 24 reacties
De juiste keuze van Wout Van Aert
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Krampen tot over zijn oren en op de slothelling van de dag zelfs van de fiets moeten. Maar wel een derde plek in zijn eerste Strade Bianche. Het was nogal een dagje voor Wout Van Aert. Maar nog belangrijker: Van Aert toonde (opnieuw) tot wat crossers in staat zijn op de weg.

Wout Van Aert heeft de criticasters nu al lik op stuk gegeven. Toen de wereldkampioen veldrijden bekendmaakte dat hij een zo goed als volledig seizoen in het veld zou combineren met een voorjaar op de weg, werden er vragen gesteld. Van september tot en met begin april in vorm zijn? 'Onmogelijk', dachten velen. 

Dat liet ook Zdenek Stybar - en hij kan het weten - al verstaan. Maar Van Aert lijkt dan toch de juiste keuze te hebben gemaakt. Zelfs trainer Marc Lamberts wist dat het moeilijk zou worden. Maar door de juiste indeling van zijn veldritseizoen, kon de man uit Lille in topvorm aan zijn wegseizoen beginnen. En natuurlijk rijdt Van Aert nog verder op de vorm die hij op het WK in Valkenburg etaleerde. 

De Omloop Het Nieuwsblad was een aangename kennismaking, een week later verraste hij helemaal in de Strade Bianche. Wie had gedacht dat Van Aert de koers mee zou kleuren, samen met één van de grootste kanshebbers (Romain Bardet) voor het podium in de Tour? Zijn zitje tussen Kwiatkowski en Sagan op de persconferentie was voor hemzelf een verrassing, zijn prestatie in de wedstrijd was een verrassing voor de hele wielerwereld. 

Rest ons nog alleen de vraag: hoe lang kan Van Aert deze supervorm aanhouden? Of zal het dan toch moeilijker worden in de wedstrijden die vlotjes boven de 200 kilometer gaan? Wat er de komende weken nog gebeurt, Nick Nuyens zal wellicht nu al tevreden zijn. Dit blijft tenslotte een leerjaar voor Van Aert, al smaakt dit nu al naar zoveel meer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties