Het gaat snel voor Wout Van Aert: WorldTour-teams op de loer voor wereldkampioen veldrijden

Redactie
| 18 reacties
Het gaat snel voor Wout Van Aert: WorldTour-teams op de loer voor wereldkampioen veldrijden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De prestaties van Wout Van Aert in de Omloop Het NIeuwsblad en de Strade Bianche (3e) zijn niet onopgemerkt gebleven bij de grote wielerploegen. Volgens manager Jef Van Den Bosch kwamen er al enkele telefoontjes van WorldTour-teams.

"Sinds zaterdagnamiddag hebben zich een handvol managers van WorldTour-teams gemeld. De interesse is concreet en, zeer opvallend, hoofdzakelijk internationaal", vertelt Van den Bosch in gesprek met HLN. "En dat is best nieuw en een rechtstreeks gevolg van wat hij in Italië liet zien."

Tot 2019 onder contract

Van Aert ligt echter nog tot eind 2019 onder contract bij de ploeg van NIck Nuyens. "Voorlopig laten we de interesse op ons afkomen. Uiteraard houd ik Wout op de hoogte. Het stimuleert hem alleen maar om hard te blijven werken."

"Hij heeft in de toekomst een team nodig dat aan hetzelfde tempo mee evolueert. Van Aert is een van die zeldzame renners die heel snel stappen zet en daar zal zijn ploeg moeten in meegaan. Essentieel is dat hij in de allerbeste omstandigheden kan presteren én - nog belangrijker - dat hij zelf kan beslissen hoelang en in welke mate hij het veld en de weg combineert", besluit zijn manager. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties