Wielrennen

Geen haar in de boter bij Boonen en Lefevere: "Ik vind het jammer, maar ben niet 'pissed'" vs "Nu een ander gegeven"

Geen haar in de boter bij Boonen en Lefevere: "Ik vind het jammer, maar ben niet 'pissed'" vs "Nu een ander gegeven"

Heel wat mensen fronsten de wenkbrauwen toen Tom Boonen bekendmaakte dat hij adviseur bij Lotto-Soudal werd. Maar volgens Lefevere en Boonen zelf, is dat geen smet op hun relatie.

"Het was zeker geen gemakkelijke beslissing", vertelt Boonen over zijn overstap bij HLN. "De eerste keer dat ik op een persconferentie voor dat Lotto-spandoek moest gaan zitten, voelde heel raar aan. Maar dat vervaagt ook weer, want het is een heel kleine wereld. Ik ben als wielrenner nooit van plan geweest om voor een andere ploeg te rijden."

Maar nu Boonen wielrenner af is, heeft hij minder moeite met die overstap. "Nu is het een heel ander gegeven. De uitdaging is iets groter om bij Lotto de volgende stap te zetten", aldus Boonen. 

"Ik zou het veel erger gevonden hebben dat Tom twee jaar geleden naar een andere ploeg stapte dan nu"

Lefevere vindt de overstap jammer, maar heeft geen 'hard feelings' tegenover zijn voormalige kopman. Er zit volgens de ploegmanager dan ook geen haar in de boter. "Bepaalde gossips zouden dat natuurlijk wel graag hebben om er sensatie uit te halen", klinkt het.

"Maar we zijn profs. Ik zou het veel erger gevonden hebben dat Tom twee jaar geleden naar een andere ploeg stapte dan nu", vervolgt Lefevere. "Het sportieve is op een mooie manier afgesloten in Parijs-Roubaix. Dat er een andere beroepskeuze volgt, vind ik jammer, maar ik ben daarom niet 'pissed'."

Reacties 9 reacties

Gerelateerd nieuws