IJzersterke Dylan Teuns verrast met tweede plek in koninginnenrit, dubbelslag voor Yates in Parijs-Nice,

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
IJzersterke Dylan Teuns verrast met tweede plek in koninginnenrit, dubbelslag voor Yates in Parijs-Nice,
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De koninginnenrit in Parijs-Nice is gewonnen door Simon Yates. De jonge Brit liet in de slotkilometers zijn metgezel Jon Izagirre achter en is ook de nieuwe leider. Dylan Teuns eindigde knap tweede, Tim Wellens vijfde.

De koninginnenrit in Parijs-Nice was een kletsnatte, en dus volgde er heel wat opgaves voor en tijdens de wedstrijd. Thomas De Gendt trok er zich weinig van aan en ging - niet per ongeluk zoals vrijdag - mee in de ontsnapping. Hij kreeg het gezelschap van 7 renners, waaronder zijn ex-ploegmaat Tony Gallopin, Pantano en Roche. 

De Gendt sprokkelde zo veel mogelijk punten voor de bergtrui, terwijl de voorsprong van het achttal nooit echt heel groot werd. Astana controleerde voor leider Luis Leon Sanchez. Maar vooraan spatte het uiteen met de slotklim van eerste categorie in zicht. Moinard, Gallopin en Roche bleven als laatste over. Gallopin werd als laatste ingerekend door het uitgedunde peloton.

Teuns reageert

Astana controleerde maar op zo'n 6 kilometer van de streep moest de gele trui de rol lossen. Yates en Izagirre trokken door en kregen meteen een handvol seconden van de favorietengroep met Wellens (5e) en Teuns (11e). Die laatste zag dat de koplopers 14" hadden en trok op 2 kilometer van de top vol door. 

Ondertussen loste Yates zijn medevluchter en reed hij naar de dubbel: ritwinst én de gele trui. Teuns kwam in de slotmeters nog over Izagirre en werd knap tweede. Een handvol seconden later finishte Wellens als vijfde. In de strijd om het algemene klassement volgt Wellens als 4e op 13" van Yates, Teuns staat 5e op 27".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties