Oliver Naesen over het pijnlijkste moment uit zijn carrière: "Ik heb toen zitten huilen op de bus"

Redactie
| 1 reacties
Oliver Naesen over het pijnlijkste moment uit zijn carrière: "Ik heb toen zitten huilen op de bus"

Belgisch kampioen Oliver Naesen heeft zich de laatste twee seizoenen opgewerkt tot één van de sterkste landgenoten in het peloton. Al zal zijn valpartij van vorig jaar in de Ronde van Vlaanderen nog even blijven nazinderen.

Naesen reed op de Oude Kwaremont met Sagan en Van Avermaet in de achtervolging op leider Gilbert. Zonder die val had er volgens de man uit Berlare veel meer ingezeten. Zelf zei hij dat het zijn internationale doorbraak in het peloton verhinderd heeft. "Dat is zo. Ik was bij de beste vier mannen in de koers, maar ik sta in de uitslag niet bij de beste vier. Daar heb ik iets laten liggen", beseft Naesen in Het Nieuwsblad.

"Misschien had ik die koers wel gewoon gewonnen. Meer dan waarschijnlijk niet, maar ik zat toch in een situatie waarin ik meer kans had om de Ronde van Vlaanderen te winnen dan de Lotto. Wie kan dat zeggen?" Naesen is normaal iemand die de koers snel achter zich laat, maar na de Ronde van 2017 was het toch anders. "Helemaal niet. Ik heb toen zitten huilen op de bus. Zelfs nu vind ik het nog pijnlijk."

"Mijn hele wereld stortte in"

"Dat was erg, erg, erg. Mijn hele wereld stortte in. Ik weet dat ik heel veel geluk heb dat ik dit kan zeggen, ik heb nog niks meegemaakt in mijn leven, maar voor mij was die val in de Ronde van Vlaanderen het ergste wat mij ooit is overkomen."

"De ploegleiding was nadien nog in mijn oortje aan het roepen: 'Mee sprinten Oli, je kan nog ik-weet-niet-hoeveelste worden'. Ik dacht: 'Zijn jullie nu op jullie kop gevallen?' Voor de dood niet dat ik nog mee sprint", besluit de Belgische kampioen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties