Wielrennen

Adam Yates heerst op Muur van Filottrano, Benoot knap vierde én Kwiatkowski nieuwe leider

Adam Yates heerst op Muur van Filottrano, Benoot knap vierde én Kwiatkowski nieuwe leider

Drama voor Simon Yates in Parijs-Nice, maar euforie bij tweelingbroer Adam Yates in de Tirreno-Adriatico. De gevleugelde Brit pakte in de vijfde rit fors uit op de pittige Muur van Filottrano. Wereldkampioen Peter Sagan werd tweede, voor Michal Kwiatkowski én onze Tiesj Benoot.

De vlucht van de dag bestond uit vijf dappere lieden met daarbij onze landgenoot Iljo Keisse. De 35-jarige wegkapitein van Quick-Step en zijn gezellen kregen een bonus van zes minuten. De BORA-troepen van Peter Sagan hielden het zaakje netjes onder controle, de wereldkampioen uit Slowakije had duidelijk zijn zinnen gezet op de ritzege. Ook BMC, met leider Damiano Caruso en Greg Van Avermaet in de rangen, kwam zich moeien. Op 10 kilometer werd met Dario Cataldo de laatste vroege vluchter gepakt. 


 

Geen maat op Yates

De fameuze Muur van Filottrano moest de beslissing brengen, maar ondanks een sterk staaltje voorbereidend werk van Movistar in dienst van Mikel Landa was het Adam Yates die explodeerde. Geraint Thomas probeerde nog te riposteren, maar moest zijn landgenoot laten gaan. Yates pakte 20 seconden en weg was hij. De sprint voor plek twee was een kolfje naar de hand van Sagan, voor Kwiatkowski - die wel de nieuwe leider wordt - en een sterke Tiesj Benoot. In het klassement is de Lotto-man achtste. 

Reacties 0 reacties

Tags : Adam Yates

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.