Spanjaard Soler gaat nog met eindzege lopen in Parijs-Nice, geweldig klassement voor Wellens en Teuns

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
Spanjaard Soler gaat nog met eindzege lopen in Parijs-Nice, geweldig klassement voor Wellens en Teuns
Foto: © photonews

Niet Simon Yates, maar wel Marc Soler mag zich winnaar noemen van Parijs-Nice. De 24-jarige Spanjaard van Movistar zag zijn aanvalslust beloond met een derde plaats in de slotrit na zijn landgenoten David de la Cruz en Omar Fraile. Tim Wellens werd in Nice 5de, meteen ook zijn plek in de eindstand.

Knap werd van onze landgenoot van Lotto Soudal, die zijn zinnen gezet had op een stekje in de top-10 en zijn Franse week afsluit met een prachtige notering. En ook chapeau voor die andere Belg Dylan Teuns. De BMC-man finishte in de korte maar krachtige laatste rit over amper 110 kilometer zevende en en sluit de 'Koers naar de Zon' af als zesde. 



De verliezer van vandaag is dan weer Simon Yates. De Britse klimmer van het Australische Mitchelton-Scott liet zich de kaas van het brood eten door de verrassende fladderaar Soler.  De 25-jarige Yates druppelde samen met Tim Wellens binnen op 38 seconden van ritwinnaar David de la Cruz (Sky) en diens gezellen Fraile (Astana) en de uiteindelijke triomfator Soler (Movistar). 



Opvallend: het zijn uiteindelijk de bonificatieseconden die het verschil maken in de eindafrekening. De clevere Marc Soler, die op circa 45 kilometer van de streep voor de vlucht vooruit koos, griste er aan de tweede tussensprint 3 mee en aan de streep pakte hij er nog eens 4. In de stand strandt de onfortuinlijke Yates op 4 tellen van Soler. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties