Wielrennen

Vervecken geeft Van Aert advies: "Op de manier waarop Adrie en Marianne het doen, kan het"

Vervecken geeft Van Aert advies: "Op de manier waarop Adrie en Marianne het doen, kan het"

Na zijn sterke prestaties in de Omloop Het Nieuwsblad en de Strade Bianche zit Wout Van Aert steeds meer met het dilemma 'weg' of 'veld'. Ook ex-wereldkampioen Erwin Vervecken geeft zijn advies.

Een moeilijke keuze voor de wereldkampioen in het veld. "Wat hij wil doen, moet hij zelf weten", aldus Erwin Vervecken bij Wielerkrant.be. "Ik hoor Wout ook zeggen dat hij nog een groot deel van het crossseizoen wil rijden. Maar er zijn natuurlijk twee dingen: prestige en de centen. Voor prestige moet hij op de weg zijn. Bovendien heeft hij in de cross al alles gewonnen en pakte hij drie wereldtitels op rij."

"In de cross kan je momenteel heel goed je boterham verdienen. Maar bij WorldTour-ploegen zal hij wellicht hetzelfde kunnen verdienen op de weg. Ik denk dat het belangrijk zal zijn wat hij zelf wil. Mathieu en Wout zijn opgegroeid met de cross en ze zijn er zot van. Bij een wegcarrière zullen ze veel buitenshuis zijn met lange stages. Dat is bij de cross niet het geval."

Onmogelijk?

Lars Boom en Zdenek Stybar waarschuwden Van Aert al dat een volledig veldritseizoen met het voorjaar combineren onmogelijk is. "Ik geloof dat het wel kan op de manier waarop Adrie (van der Poel) en Marianne (Vos) het hebben gedaan."

"Dan start je pas in december met je veldritseizoen. In de kerstperiode moet je dan pieken tot aan het WK en dan stoppen. En vanzelfsprekend mag je in de zomer dan maar een beperkt programma rijden", besluit Vervecken. 

Reacties 9 reacties

Gerelateerd nieuws