Wielrennen

"Als Van Aert het dit jaar niet kan omwille van de afstand, dan zal dat de volgende jaren wel komen"

"Als Van Aert het dit jaar niet kan omwille van de afstand, dan zal dat de volgende jaren wel komen"

Het debuut van Wout Van Aert in het klassieke voorjaar smaakt nu al naar zo veel meer na sterke prestaties in de Omloop en de Strade Bianche. Kan de wereldkampioen veldrijden deze vorm vasthouden tot en met Parijs-Roubaix? Erwin Vervecken laat zijn licht schijnen.

De vraag is vooral of Van Aert ook de koersen van meer dan 200 kilometer aankan na zijn drukke winter. De Omloop telde 196 kilometer. In de Strade Bianche moesten de renners 'slechts' 184 kilometer afwerken, al was dat wel in heroïsche omstandigheden en deels over onverharde wegen. 

"Hij heeft al verrast in de Omloop en de Strade Bianche. Wie weet doet hij dat ook in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix", vertelt Erwin Vervecken bij Wielerkrant.be. "Dat zijn inderdaad veel langere koersen en bovendien zijn we dan al vijf weken verder. Hoe fris is hij dan nog? Weet hij dat zelf?"

 "Wout kent erg weinig terugval"

"Als hij het dit jaar niet kan omwille van de afstand, dan zal dat de volgende jaren wel komen", vervolgt Vervecken. "Hoe ouder hij wordt, hoe beter hij die afstanden zal kunnen overbruggen."

Of teert Van Aert nog steeds op die supervorm van het WK veldrijden begin februari? "Nee, dat is goed voor twee of drie weken. Misschien vier zelfs. Hij heeft in het verleden al bewezen dat hij er een heel jaar kan staan. Wout kent erg weinig terugval. Als hij goed is, dan is hij een heel jaar op niveau", besluit Vervecken. 

Reacties 13 reacties

Gerelateerd nieuws