Wielrennen

Boonen over de nieuwe garde: "Ik heb genoten van Benoot, Wellens en Teuns, maar laat die grote rondes vallen"

Boonen over de nieuwe garde: "Ik heb genoten van Benoot, Wellens en Teuns, maar laat die grote rondes vallen"

Tim Wellens, Dylan Teuns en Tiesj Benoot zijn in enorm goeie doen. De eerste twee sloten Parijs-Nice af op respectievelijk plaats vijf en zes, die laatste is ook op weg naar een toptien in de Tirreno. Ook Boonen is onder de indruk.

"Ik heb genoten van Benoot, Wellens en Teuns. Straffe gasten, dat wist ik al langer. Maar ze hebben opnieuw een grens gesloopt. Van hier en daar eens een leuk nummer opvoeren tot nu ook uitpakken in een rittenkoers met naam en faam. Want dat zijn Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico zonder enige twijfel", aldus Boonen in zijn column in Het Laatste Nieuws.

"Na de 'Grote Drie' (Tour, Giro en Vuelta) dé belangrijkste ronden van het jaar, samen met Zwitserland. De ervaring leert me dat daar altijd verschrikkelijk hard wordt gereden. Iedereen is fris, iedereen is goed. Het klassieke voorjaar komt eraan en dus wil iedereen scoren. Uitgerekend dat maakt het zo moeilijk om een toptienplaats af te dwingen in het klassement. Als je dat kunt, ben je uitmuntend sterk."

Niet mikken op die Grote Drie

"Maar de 'real big stuff'? Verras me, jongens, zou ik zeggen. Bewijs me vooral het tegendeel. Maar in jullie plaats legde ik me verder intensief toe op dat kortere type en de Waalse klassiekers. Omdat een klassement nastreven in pakweg de Tour al je andere ambities neutraliseert. Tenzij je Froome, Quintana of Nibali heet, natuurlijk. Het vergt zoveel opoffering."

Reacties 7 reacties

Tags : Tiesj Benoot  \  Dylan Teuns  \  Tim Wellens

Gerelateerd nieuws