Wielrennen

"Goed dat ik die witte trui heb, anders vergeten mensen dat ik nog jong ben"

"Goed dat ik die witte trui heb, anders vergeten mensen dat ik nog jong ben"

Tiesj Benoot voelt zich enorm goed in zijn vel in de Tirreno Adriatico. Na enkele huzarenstukjes staat hij mooi in de top-tien én helemaal bovenaan het jongerenklassement.

Het is zijn land wel, Italië. Na het veroveren van de witte trui waren zelfs de bloemenmeisjes al oude bekenden, het waren immers dezelfde dames die hem zijn trofee in de Strade Bianche overhandigden.

Benoot zit in bloedvorm, dat is duidelijk. "Er bestaan slechtere manieren om 24 jaar te worden", aldus Benoot in Het Nieuwsblad. Maar een overwinning zat er net niet in. “Toen Yates aanviel op die steile strook op vier kilometer van de streep, bleef ik bewust zitten. Had ik daar geprobeerd te volgen, dan ging ik een beetje verder ontploft zijn."

Zonder die ploegentijdrit was ik nu leider -Tiesj BenootDeel deze quote:

Hij werd uiteindelijk vierde na Sagan en Kwiatkowski. "Jammer dat de ploegmaats van Sagan nadien Yates niet meer konden terughalen en dat ik door die vierde plaats net naast de bonificatieseconden grijp. Zonder die ploegentijdrit op dag één was ik nu leider.” Benoot staat immers pas 39 seconden na leider Kwiatkowski. Een habbekrats. Die jongerentrui lijkt een zekerheidje. "Ik ben blij dat ik die trui van beste jongere mag dragen. Zo vergeten de mensen niet dat ik nog steeds zo jong ben."

Reacties 6 reacties

Tags : Tiesj Benoot

Gerelateerd nieuws